Det perfekte underlag

Du kan lægge dit sukkerprint på mange overflader som f.eks. fondant og cookies. Det allerbedste resultat, hvis du spørger os, får du ved at smøre en god smørcreme på toppen. Herunder kan du se opskriften på vores foretrukne. Den smager ikke for meget af smør, men er blød og let.

Du skal bruge:
  • 2,5 æggehvider
  • 225 gram usaltet smør ved stuetemperatur
  • 110 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 tsk vanilleekstrakt
Fremgangsmåde:
  • Kom æggehviderne i en metalskål sammen med salt og pisk til det skummer – ikke mere…
  • Bland sukkeret i æggehviderne og varm det langsomt op over vandbad mens du stille og roligt pisker det
  • Pisk til sukkeret er opløst – tjekkes ved at gnide massen mellem to fingre – det er færdigt, når du ikke kan mærke sukkeret
  • Tag æggemassen af varmen og pisk til den er kold igen. Det kan tage lang tid, så vær tålmodig! (Og her kan man ikke snyde – den skal være kold da smørret ellers smelter når man putter det i, og så er alt piskeriet spildt)
  • Når æggemassen er kold igen (og den skal altså være stuetemperatur) puttes smørret i lidt efter lidt
  • Bliv ved med at putte smørret i lidt efter lidt indtil der ikke er noget tilbage.
  • Tilsæt vanilleekstrakt
  • Pisk videre til massen har samlet sig igen

Skal du bruge smørcremen samme dag, lader du den stå ved stuetemperatur. Ellers kan den holde sig tre dage i køleskabet og en måned på frost.